Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi

Meitä voi jatkossa seurata Ig:ssä nimellä Lapingattaren kennel!

_____________________________________________________________________________________________

10.1.2024

Viime vuoden lopulla meille tarjoutui mahdollisuus saada narttupentu yhteisomistukseen pennun kennelin kanssa, ensimmäinen kerta kokeillaan meidän kennelissä tällaista omistusmuotoa. Aino, virallisesti Imakan Kultakimpale, asustaa kasvattajallaan Tiinalla.

____________________________

11.10.2023

Ruusalla kävi syyskuussa Karjalan mailta heili koittamassa onneaan, mutta ikävä kyllä Ruusa ei antautunut asialle ollenkaan. Eläinlääketiede mukana oli testattu oikeat päivät, joten arvatenkin kemiat ei tällä parilla nyt natsanneet.  Näillä näkymin Ruusa vuoden päästä uudelleen yrityksen alle ja sitä ennen jotain muuta, kenties.


13.4.2023

Iines pyöräytti seitsemän pentua iltapäivän- ja alkuillan aikana. 3 narttupentua ja 4 urosta. 4 mustaa merkein ja 3 soopelia. 

________________________

5.4.2024

Iines kävi tiineysröntgenissä, ja kohdunsarvissa näkyi yhteensä seitsemän pentua. Kodit löytyvät jo jokaiselle! Rauhallista pääsiäistä!

_______________________

13.3.2023

Iines kävi ultrassa ja se  todettiin tiineeksi. Jonoa on kertynyt joten tällä hetkellä uusia en voi ottaa jonoon, siitä pahoittelut.  Pennut syntyvät pääsiäisen jälkeen.

_______________________

22.11.2022

Iines ja Severi (Kulkuritytön Robin Hood) saivat jalostustoimikunnan hyväksynnän yhdistelmälle, joten ensi tammi-maaliskuussa alkavista juoksuista on pentuesuunnitelmia.  Olen saanut monia ihania sähköposteja kiinnostuksesta mahdollista pentua kohtaan, kiitos kirjeistänne. En ole ehtinyt vastata sitä mukaa kun niitä on tullut, sitä pahoittelen.  Opiskelen tätä nykyä ja opinnot vievät aikaa ja energiaa.  Luen postit ja vastaan aikanani.  Mukavaa joulunodotusta jokaiselle!

 


6.9.2022 

Lillin 6-vuotispäivänä matkasimme Hailuotoon malleiksi. Me olimme Hurtan malleina ja innolla odotamme kuvia ja otoksia, joita voi nähdä ensi vuonna.  Päivä oli pitkä, mutta koirani jaksoivat leikkiä ja olla kuvattavana.  Voin olla ylpeä niistä. 


27.7.2022
Ikävä kyllä en ole vastaillut juuri yhteenkään pentukyselyyn missään mediassa kuukausiin, pahoittelut siitä. Tavoite on toki vastata, nyt niitä on niin monta että ei tiedä mistä päästä aloittaisi.  


9.7.2022
Lillin pennut lähtivät kesäkuussa hyviin koteihinsa ja me lomailtiin sen jälkeen hetki.  Suunnitteilla käydä parissa näyttelyssä huomenna 4 vuotta täyttävän Iineksen kanssa ja syksyllä kaksi-vuotiaan Ruusan kanssa kaladogissa ja Puolangalla.  Lilli-mamma ei ole yhtään kuihtunut pentujen jälkeen,  karvaa lähtee jo, mutta se on mukavassa kunnossa imetyksen jälkeen. Lillin pentuluku on nyt täynnä, seuraavaksi ensi vuonna suunnitteilla Iinekselle toinen pentue. 


28.4.2022
Lilli penikoi 6 tervettä pentua!
Ensimmäinen pentu putkahti maailmaan klo 18 jälkeen; penikointi kesti yhteensä vain 3,5h. Kolme narttupentua ja 3 urospentua, kaikki kermanvärisiä kuten isä ja emä! Emä ja pennut voivat erittäin hyvin.  Kaikille pennuille on kodit.


19.4.2022
Ruusan pevisa-tarkistukset
Pääsiäisen jälkeen Lapingattaren Lumivalkoruusu alias Ruusa kävi lonkkakuvauksessa (C/B), kyynärkuvauksessa (0/0) ja silmätarkastuksessa (terveet silmät) ja otettiin vielä PRa/PRCD-testi, koska isä on kantaja. Testin tulos oli että Ruusa ei ollut perinyt geeniä, joten sulhasta helpompi etsiä, mitä vähemmän rajoittavia tekijöitä.  Kunhan Ruusa aikuistuu ja on valmis, ei mikään estä Ruusaa hoivaamasta joku päivä omaa pesuetta.


30.3.2022
Iloisia uutisia!
Tänään kävimme Lillin kanssa ultrassa ja eläinlääkäri katsoi kauan ja tarkkaan ja sanoi arviokseen 6 pennunalkua.  Odottelemme ihania pentusia syntyviksi vapunalusviikolla!  En ota uusia jonoon nyt, näille on kodit katsottuna alustavasti!1.3.2022

Lilli tapasi Pyryn kaksi kertaa onnistuneesti, toiveissa pentuja huhti-toukokuun vaihteeseen.  Nyt on riittävästi pennusta kiinnostuneita jonossa, emme ota tähän jonoon lisää!31.1 2022
Kiitos monista sähköposteista, viesteistä ja soitoista.  Tällä hetkellä kevään pennuista kiinnostuneiden jono  on niin pitkä, etten ota siihen enempää. Ihanaa alkavaa helmikuuta jokaiselle


Onnellista uutta vuotta 2022 jokaiselle
meidän kennelkodista!


Riemuisaa Joulua 2021 kaikille!


10.12 2021
Lappalaiskoirien jalostustoimikunta on hyväksynyt ehdoitta Lillin ensi pentueen isäehdokkaaksi vaihtoehdon Savumerkin Untamo "Pyry". Pyry on hieno kermanvärinen terve uros ja maalis-huhtikuuksi suunnittelemme Lillille riiuureissua Pirkanmaalle.
Jonoa on jo, mutta jonoon voi päästä laittamalla viestiä tai muuten ottamalla yhteyttä.  Suunniteltu pentue olisi Lillin 2. ja siten viimeinen.

Pyry ja Lilli!


10.10.21
Iineksen pentusten kotiinlähtö koitti! Tove jäi vielä viikoksi, ja häntä nyt hellimme hartaasti vielä hetken, koteihinsa lähtivät Kaja, Lyyli, Alma ja Meeko!  Kaja on sijoituksessa Oulaisissa.


Olen saanut pentuhakemuksia ja sähköposteja, mutta en ole ikävä kyllä ehtinyt vastata niihin!  Suunnitteilla on Lillille pennut ensi kesäksi, mutta sinnekin on jo jonoa!  Joitakin otan jonoon, se riippuu aina siitä miten meillä yhteiset tavoitteet pennun kohdalla natsaa!


Iineksen pentue syntynyt 22.8.21
Yksi uros ja neljä narttua saatiin maailmaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kaikki pennut ovat mustia merkein, reippaita ja söpöjä. Pentua ei kannata uusien nyt kysellä, kaikille pennuille on mahdollinen koti tiedossa.21.7.2021
.
Iines kävi eilen Nivalan Nivelessä tiineysultrassa. Kasvattaja oli erittäin otettu Savolaisen Samin ultraamisesta; hän osasi etsiä lukumääränkin siitä, montako pentua olisi tulossa!  Eli 6 pentua olisi tulossa näillä tiedoin! Ihana seurata Iineksen tiineyttä;  Iines oli oikeaan aikaan pahoinvoiva ja masu kasvanyt siihen malliin kuin pitääkin.  Jostain syystä Lapinkoiralla ainakin omaan silmään näkyy jo aikaisessa vaiheessa tuo tiineys vaikka kokemusta ei kauheasti loppujen lopuksi olekaan!

Nyt ei tähän pentueeseen todella kannata yrittää jonoon, ei onnistu enää!  Ensi kevääksi Lillille toiset pennut suunnitteilla, sinne voi pitkäjänteisimmät laittaa hakemusta! Eli jos Lillin pentujonoon kaipaa, kannattaa laittaa sähkäpostia itsestä, elämäntilanteesta, mitä voi tarjota pennulle ja mitä on mieltä kasvattajan toiveista pevisa-tutkimusten jne suhteen!


23.6.2021

Iines ja Tuisku ovat saaneet toisensa. Tänään ja kaksi päivää sitten. Jos olemme onnellisten tähtien alla saamme pentuja kahden kuukauden sisällä. Lisätietoa yhdistelmästä! 


26.5.2021

-Iinekseni, miksi sinulla on niin suuret korvat, kysyi äiti ihmeissään. 
-Että voisin kuulla sinua paremmin, äiti-kulta, sanoi Iines

Iineksen karvanlähtö on ollut runsasta, joten odottelemme muutaman viikon päähän juoksujen alkamista.  Syyspennut siis suunnitteilla!  Ihastuttavia isäehdokkaita ollut useita, ehdolle lappalaiskoirat ryn jalostustoimikuntaan laitettiin muutama ja niistä kaksi on saanut hyväksynnän. Näistä toinen otettiin sitten isäehdokkaaksi, siitä syystä, että sillä on pentue ja osaa takuulla astua. Tämä helpottaa, kun astuminen tapahtuu toisella puolella maata.  Yhdistelmää voi katsoa täältä!

En ota uusia kiinnostuneita listalle.  Jos olemme puhelleet mahdollisesta pennusta, ole yhteydessä kesän tutustumiskäynnistä meille, jos ei olla vielä tavattu, kunhan esim rokotukset on ok.17.2.2021
Odotellaan jalostustoimikunnan hyväksyntää urosehdotuksilleni. Nyt on niin monta Iineksen pennuista kiinnostuneiden jonossa, että enempää ei mahdu! Täältä löytyy lisää kasvattajia, joilta kysyä pentua! 6.1.2021

Onnellista uutta vuotta 2021!!
Iineksen talven juoksut alkoivat ja pentuja on suunnitteilla ensi juoksuista, jotka alkavat näillä näkymin juhannuksen tienoilla.  Jos kaikki menee suunnitellusti, pennut syntyvät syyskuussa.  Keväämpänä laitan lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnalle ehdotukseni isävaihtoehdoista, ja valitsen isän hyväksytyistä. Jonoa on pennuille jo, joten jos olet kiinnostuneiden listalla ja pentu löytyy muualta, ota yhteyttä ja kerro ettet enää ole jonossa!


27.9.2020
3 pentua lähtivät koteihinsa, onnea uudet kodit pennuista! L.Lumivalkoruusu eli Ruusa jää meille,  ja L.Lauri Lautamies viipyy vielä parisen viikkoa.
pupsi2 
15.8.2020

Lapingatteren Lauri Lautamies (ylin), Lumivalkoruusu, Lalli Laamanni, Lykky-Lyylikki ja Liehko Lemmitty kasvavat kovasti!13.8.2020
9.8 sunnuntai-iltana Lilli pyöräytti ensimmäisen pentueensa. Ensin tuli isoin poika ja sitten toiseksi isoin pentu, poika tämäkin. Sitten tupsahti tyttö, poika ja viimeisenä vielä tyttö. Pennut kasvavat ja äiti voi hyvin.  Opettelua tämä on molemmille, mutta mieluista ja ihanaa, raskastakin toki. Fbssä on lapingattaren kennel sivut, jonne voi pyytää liittymistä. Kuvia galleriassa.  Pennuille on kodit, ei uusia listalle nyt! lapingattarenkennel31.7.2020
Ajeltiin Lillin ja Iineksen kanssa Kempeleeseen, jonne Iines meni ystäväperheeseen leikkimään kun me Lillin kanssa ajeltiin Evidensiaan Röntgeniin. Lilli on hienosti yhteistyökykyinen vaikka pimeässä huoneessa pitää maata pöydällä ja joku ihme pömpeli on yllä. Kuvassa näkyi 5 pentua. 4.8 on keskimääräinen pentue suomenlapinkoirilla, joten näin on oikein hyvä. Jos olette olleet kiinnostuneiden listalla, enkä ole ollut teihin nyt kesällä yhteyksissä tarkoittaa se sitä, että tästä pentueesta ei riitä nyt ikävä kyllä uutta perheenjäsentä. Ilmoittele jos on toiveita Iineksen ensi kesän listalle.

Iineksen ensi kesän  suunniteltu penikointi on jo siinä vaiheessa, että useampi ehta uros on katseltu, ja pyydän näistä jalostustoimikunnan suositukset. Näin saadaan mahdollisimman terveitä jälkeläisiä. 
8.7.2020
Tiineysultrassa näkyi heti, mitä olen tuumaillut jo pari viikkoa; Lilli on tiine. Heti päältä näkyi 3, sydämet sykki jo. Eläinlääkäri sanoi tämän tiedon riittävän, röntgenissä saa tarkan luvun, jos sellaisen haluaa. Pentuja siis tulee,  ja jokaiselle on koti alustavasti luvassa, jonokin löytyy.   10.6.2020
Lilli ja Niksu pariutuivat tänään (15 minuutin nalkki) ja huomenna vielä varmistellaan! Toiveissa siis pentuja elokuuksi!  Lapinkoira kantaa n 60 päivää.  Jokaiselle mahdolliselle pennulle on alustavasti koti tiedossa.  Noin 35 päivän päästä käytän tiineysultrassa, laitan tänne tietoa.  Kts myös  pennut ja suunnitelmat -> Lilli ja Niksu.4.6.2020

lilli_proge
Lilli kävi tänään ensimmäisissä progesteronimittauksissa!  Katsellaan varmat astutuspäivät tätä kautta kun saadaan tuloksia!  Kiinnostuneiden lista on pitkä, ei  mielellään uusia listalle nyt.  Ilmoitathan, jos ollaan sovittu että olette jonotusperiaatteella kiinnostuneiden listalla, ja olettekin muuttaneet mieltänne tai pentu löytynyt muualta!8.5.2020
kamu
Iinestä on tutkittu perinnöllisten sairauksien ja vikojen (PEVISA) osalta; tänään tarkastettiin silmät (terveet) ja viime viikolla lonkat (C /C ) eli niitten suhteen saa alkaa suunnitella Iinekselle pentuetta parin vuoden sisään. 
15.4.2020
Tiedoksi uusille pennuista kiinnostuneille! Positiivinen yllätys on ollut kiinnostus Lillille suunniteltuja syyskesän pentuja kohtaan! Tällä hetkellä kiinnostuneiden listalla on ainakin 7 hyvää kotiehdokasta, eli odotellaan mitä kesä tuo tullessaan!22.3.2020
Suomenlapinkoirien jalostustoimikunta on hyväksynyt Lillin juhannusheilaksi 3 urosehdotustani (yht 4). Yksi hyväksytyistä oli Niksu. Hyväksytyillä yhdistelmillä riski sairauksiin on pieni, koirien sukulaisten terveyshistoria tutkitaan 4 sukupolvea taaksepäin. Nyt meillä ootellaan kesää...5.3.2020
PERUTTU!!  Lilli ja Iines koiranäyttelyissä keväällä 2020! Toukokuusta tulee menokas meidän perheelle. Iines osallistuu nimittäin  sekä 2.5 Haapaveden ryhmänäyttelyyn että Oulu Nordiin 9.5 ja Lilli Oulaisten ryhmänäyttelyyn 16.5. Tulkaapa moikkaamaan! 22.2.2020

Kävimme Lillin kanssa treffaamassa Niksun,  joka on isäehdokas Lillin suunnitellulle syyskesäpentueelle...lisätietoa myöhemmin.2.2.2020
Lukan lähdöstä on kulunut nyt 65 päivää (normaali tiineys on kestoltaan n.58-68 pv), joten voi sanoa melko varmasti, että pentuja ei tälle talvelle tullut, Lilli on hoikka kuin pajun vitsa. Mutta kaikesta viisastuneena uusin silmin eteenpäin.  Mietintää, mikä uros sopisi Lillille, ottaako progetestit (mittauttaa arvot, että milloin on tärppipäivät..ja kyllä, otetaan..) ja viedäkö Lilli uroksen luo ennemmin kuin tuoda uros Lillille.    Itse olen nyt tullut siihen tulokseen, että Lillin tärppipäivät menevät pitkälle, eli siten esikiima (ärinavaihe :D) on pitkä.  Se voi nartuilla olla siis muutamasta päivästä kuukauteen jonka jälkeen alkaa kiima. Lillin tuntien sillä se voi siis olla sen 3 viikkoa hyvinkin, mutta kesälläpä se testein sitten varmistuu.  Lukahan lähti Lillin 18. päivä, joten se selittäisi asian, miksi ei antanut astua, ärisi vain :D Ja saattaahan Lilli olla reviiritietoinen, eli vien Lillin hellulaan ensi kerralla.   Oppia ikä kaikki! 

Eli innokkaimmat pentuja odottavat ystävät, malttia <32.2.2020

 Lilli ja Iines löytyvät Lappalaiskoiragalleria.org-sivustolta.  Sieltä voit katsoa sukulaistenkin tietoa ja kuvia, moni sieltä jo löytyy (Lillin vanhemmat ja Iineksen isä sekä liuta iso-ja esivanhempia).

______________________________________________________________________

1.12.2019
Luka, Iineksen  ihana isä, kävi koittamassa onneaan Lillin suhteen.  Yhtään nalkkia en nähnyt, joten katsellaan miten käy, en ollut öisin koko ajan vahtimassa ;D.  Jos ei nyt tule pentuja, kuten arvelen, on alkukesästä -20 seuraavat juoksut, silloin otetaan progetestaus mukaan varmistamaan ne tärppipäivät, ja toimitaan eri tavalla! Luka oli 9.-18. päivä vierailulla ja Lilli ei antautunut, joten joko Lillin tärpit tulee myöhään tai sitten se on sillä lailla dominoiva narttu, että koki uroksen "alempiarvoisena".  
30.10.2019
Lillille odotetaan juoksuja, kierto monesti melkein 8kk, mikä on normaali, ja sitten odotetaan tärppipäivät.  

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy