Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi


22.3.2020

Suomenlapinkoirien jalostustoimikunta on hyväksynyt Lillin juhannusheilaksi 3 urosehdotustani (yht 4). Yksi hyväksytyistä oli Niksu. Hyväksytyillä yhdistelmillä riski sairauksiin on pieni, koirien sukulaisten terveyshistoria tutkitaan 4 sukupolvea taaksepäin. Nyt meillä ootellaan kesää...5.3.2020

Lilli ja Iines koiranäyttelyissä keväällä 2020! Toukokuusta tulee menokas meidän perheelle. Iines osallistuu nimittäin  sekä 2.5 Haapaveden ryhmänäyttelyyn että Oulu Nordiin 9.5 ja Lilli Oulaisten ryhmänäyttelyyn 16.5. Tulkaapa moikkaamaan! 


22.2.2020

Kävimme Lillin kanssa treffaamassa Niksun,  joka on isäehdokas Lillin suunnitellulle syyskesäpentueelle...lisätietoa myöhemmin.2.2.2020

Lukan lähdöstä on kulunut nyt 65 päivää (normaali tiineys on kestoltaan n.58-68 pv), joten voi sanoa melko varmasti, että pentuja ei tälle talvelle tullut, Lilli on hoikka kuin pajun vitsa. Mutta kaikesta viisastuneena uusin silmin eteenpäin.  Mietintää, mikä uros sopisi Lillille, ottaako progetestit (mittauttaa arvot, että milloin on tärppipäivät..ja kyllä, otetaan..) ja viedäkö Lilli uroksen luo ennemmin kuin tuoda uros Lillille.    Itse olen nyt tullut siihen tulokseen, että Lillin tärppipäivät menevät pitkälle, eli siten esikiima (ärinavaihe :D) on pitkä.  Se voi nartuilla olla siis muutamasta päivästä kuukauteen jonka jälkeen alkaa kiima. Lillin tuntien sillä se voi siis olla sen 3 viikkoa hyvinkin, mutta kesälläpä se testein sitten varmistuu.  Lukahan lähti Lillin 18. päivä, joten se selittäisi asian, miksi ei antanut astua, ärisi vain :D Ja saattaahan Lilli olla reviiritietoinen, eli vien Lillin hellulaan ensi kerralla.   Oppia ikä kaikki! 

Eli innokkaimmat pentuja odottavat ystävät, malttia <32.2.2020


 Lilli ja Iines löytyvät Lappalaiskoiragalleria.org-sivustolta.  Sieltä voit katsoa sukulaistenkin tietoa ja kuvia, moni sieltä jo löytyy (Lillin vanhemmat ja Iineksen isä sekä liuta iso-ja esivanhempia).

______________________________________________________________________

1.12.2019

Luka, Iineksen  ihana isä, kävi koittamassa onneaan Lillin suhteen.  Yhtään nalkkia en nähnyt, joten katsellaan miten käy, en ollut öisin koko ajan vahtimassa ;D.  Jos ei nyt tule pentuja, kuten arvelen, on alkukesästä -20 seuraavat juoksut, silloin otetaan progetestaus mukaan varmistamaan ne tärppipäivät, ja toimitaan eri tavalla! Luka oli 9.-18. päivä vierailulla ja Lilli ei antautunut, joten joko Lillin tärpit tulee myöhään tai sitten se on sillä lailla dominoiva narttu, että koki uroksen "alempiarvoisena".  
30.10.2019

Lillille odotetaan juoksuja, kierto monesti melkein 8kk, mikä on normaali, ja sitten odotetaan tärppipäivät. 
Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy