Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi


Kun pentuja tulee, ne luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisenä moneen kertaan madotettuna, rekisteröitynä, sirutettuna ja saat mukaasi eläinlääkärin todistuksen. Saat ohjeet miten rekisteröidä koiran nimiisi. Saat hoito-ohjeet ja tukea koiran suhteen niin halutessasi. Jos en kaikkea tiedä, etsitään tietoa. Toiveenani kasvattajana olisi saada ja antaa tietoa, kuvat ja kuulumiset kasvateista olisivat ihania.  Tuen lisäksi:

-Rekisteröin pennunostajat heidän niin halutessaan vuodeksi lappalaiskoirat ryn jäseneksi ja saat lapinkoira-lehden vuodeksi. Voit jatkaa jäsenyytta halutessasi vuoden jälkeen itse.
-Maksan halutessasi järjestyksessään  toisen koiranäyttelyn ilmoittautumismaksun, jos koira on ilmoitettu avo-luokkaan. Kun tulos näkyy KoiraNetissä, voin maksaa maksun. 
Lisäksi mukaan tulee:
-Lapinkoira-aapinen (uusi painos 2018), joka on 36-sivuinen tietopaketti uuden pennun kotiväelle. 
-3 kg käyttämäämme penturuokaa (Valio)
-pentupanta
-Musti ja Mirri pentulaatikko (sis. pentureppukuponki)


Huomioithan seuraavat asiat pennunostajana, jotta saan tietoa millaisia kasvatustyöni tulokset ovat;  myyn pennun ensisijaisesti ostajalle, joka lupaa käyttää pentua n. 2-vuotiaana lonkkakuvissa, mielellään silmätarkistuksissakin. Turhaa sterilisaatiota/kastraatiota en hyväksy, eli sitä, että koira leikataan ilman hyvää syytä, vain siksi, että oma elämä olisi helpompaa! Hankaluudet on sitten toki asia erikseen!  Myyn mahdollisen pennun aina kotikoiraksi, mutta toivon, että sitä käytetään pari kertaa elämänsa aikana näyttelyssä (minäkin voin käyttää!)  Kaikki nämä (lonkkakuvat, silmätarkastukset ja näyttelytulokset, mahdolliset ilmoittamasi ongelmat) kertovat jo paljon siitä millaisia jälkeläisiä olen kasvattanut ja siitä on hyötyä lapinkoirakannan tulevaakin terveyttä ja rodunomaista ulkomuotoa ajatellen! 

Lisäksi, olethan tutustunut rotuun, tiedät millainen lapinkoira on ja mitä sen omistaminen vaatii! Tutustu muutamaan hyvään pentuoppaaseen ennen pennun kotiintuloa, ja opettele luoksetulo, paikallaolo ja monet muut koirankoulutukseen liittyvät ohjeistukset!  Hyviä kirjoja ovat mm Pentuneuvola (Salli Suorsa ja Pertti Vilander) ja Pennun kasvatus (Tuire Kaimio)

Jos sattuisi käymään niin, että hankittuasi koiran meiltä joudutkin siitä luopumaan, pyydän sinua ilmoittamaan minulle, voin olla apuna uuden kodin löytämisessä.Jos sattuisi tulemaan minkäänlaisia ongelmia koiran suhteen, pyydän ilmoittamaan minulle ensimmäisenä. Näin voin olla ehkä avuksi ongelmassa, ja olla tietoinen asioista.


Lilli ja Iines ihan pikkuisina!
fb_img_1572463463287

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy