Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi

Lapingattaren Ihanelma "Mila"

s. 13.4.2023

Mila kennelliiton jalostustietokannassa

 

Mila "kettutyttö"  kuvissa noin 12 viikkoa vanha

Kasvattaja Katja Lapinkangas
Emä Hotchpotchs Janna "Iines"
Isä Kulkuritytön Robin Hood

Prcd/PRA: a (terve vanhempien perusteella)
Pompen: a (terve vanhempien perusteella)
DM: terve vanhempien perusteella
Korkeus: 
Väri: soopeli
Lonkat: 
Kyynärät:
Silmät: 
Luonne: 

 

Lapingattaren Aallokki Ahintytär  "Kaja"
S. 22.8.2021


Kaja 7 viikon iässä      sekä         n. puolen vuoden iässä

Kaja kennelliiton jalostustietokannassa

Kaja lappalaiskoiragalleria.org 

Kasvattaja Katja Lapinkangas
Emä Hotchpotchs Janna "Iines"
Isä Henshaw Marcel Bourgouin "Tuisku"

Prcd/PRA: a (terve vanhempien perusteella)
Pompen: a (terve vanhempien perusteella)
DM: A (terve)
Korkeus: ei mitattu, keskikokoa isompi
Väri: musta vaalein merkein
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät:  terveet /27.11.2023
Luonne: 
Koiranhaltijan kirjoitus: Kaja oli pentuna hyvin touhukas ja utelias. Joka paikkaan piti mennä tutkimaan ja kaikkea täytyi maistaa. Kyllä tämä koiranomistaja sai olla skarppina että mitä se viikari nyt tekee! Iltavillit kestivät toisinaan toista tuntia, eikä Kaja rauhoittunut ennen kuin istuin lattialle ja se sai nukahtaa minun jalkojen väliin. Uusiin asioihin ja paikkoihin Kaja tutustui rohkeasti, ja se tykkää olla auton kyydissä.  Kaja oli jo pienestä hyvin ihmisrakas, kaikkien syliin pitäisi päästä ja kaikki pitää pusutella! Se on ollut minulla muutamia kertoja töissä mukana alakoululla, 0-3 luokkalaisten kanssa. Hienosti on Kaja antanut lasten silitellä, ja se tykkää olla huomion keskipiste!

Kaja on myös nopea ja innokas oppimaan uusia asioita, ja enemmän nöyrä kuin uhmakas totellakseen. Rutiininomaisella harjoittelulla ja jatkuvilla toistoilla arjessa Kaja alkoi oppia mm. hihnakäyttäytymisen ja sen, ettei kaikkea saa syödä minkä irti saa. Kun perusasiat alkoi olla hallussa ja arki sujuvaa, huomasin että ehkä tuon otuksen kanssa voisi harrastaa jotain. Kaja on todella perso ruualle, joten sen motivointi on helppoa.  Ihan ensimmäiseksi kävimme näyttelykurssin. Siellä me opimme esiintymään, ja Kaja oppi odottamaan rauhassa omaa vuoroa. Se myös tottui siihen, että muita koiria voi olla lähellä, eikä niitä tarvitse huomioida. Seuraavaksi kokeilimme extempore rallytokoa. Aluksi tuntui, ettei se ole meidän kummankaan juttu, se on jotenkin niin hidasta ja siihen täytyy kauheasti keskittyä. Mutta yllättäin se olikin hyväksi meille molemmille! Minä opin enemmän siitä, mimmonen koira Kaja on kouluttaa, ja Kaja oppi keskittymistä ja seuraamista.  Kaja ottaa asiat hyvin kirjaimellisesti, se tekee just niinkuin minä sanon ja ohjaan. Siihen asti tämä on hyvä, kunnes teen virheen. Silloin Kajakin mokaa, ja sitten se menee helposti sekaisin ja hermostuu, kun ei ymmärrä mitä tämä ihminen oikein haluaa. Kajalla on myös lyhyt pinna, jos se ei heti hoksaa jotain, niin sen kiinnostus asiaan loppuu. Tämä tuo pientä lisämaustetta treenaamiseen.. Mutta parhaimmillaan Kaja ottaa hienosti kontaktia, ja tekee asiat innolla ja täysillä!  Aloitimme myös agilityn vasta, ja alku ainakin näyttäisi lupaavalta. Kajalla vauhtia ja ketteryyttä riittää, vielä kun tämä kaksijalkainen pysyisi sen menossa mukana..!  Kajan kanssa liikumme myös paljon luonnossa, välillä pitempiä vaellusretkiä tehden. Viimeksi kävimme Lapissa, ja Kaja oli tunturissa kuin kotonaan. Jaksoi hyvin päivän maastossa, ja kulki ketterästi erilaisissa olosuhteissa.
 
Kaja on kyllä kaikinpuolin täyttänyt odotukseni, se on juurikin täydellinen nuori koira! Persoonallinen takkuturkki, hyöriväpyörivä pumpulipallo. Aina innoissaan lähdössä mukaan, mutta osaa myös rauhoittua ja ottaa lunkisti. Tykkää muista koirista ja ihmisistä. Mestari metsästämään ötököitä, meillä ei ole koko kesänä ollut sisällä yhtäkään öttiäistä, koska Kaja pyydystää ne aina. Narisee ja ärisee kun jokin sitä kovin ärsyttää, esim. lelu, luu, tai kun se jää jostain kiinni (yleensä varastelusta) ja joudun komentamaan. Kajaa voi pitää irti, ja se tulee luokse kutsusta. Luulee edelleen olevansa sylikoira, ja änkeää mielellään itsensä ihmisten syliin. Mussukka isolla M:llä!  Nyt se nukkuu lattialla tuossa vieressä, korvat mieliskielisasennossa ja häntä heilahtelee. Hassu koira.   
 
 

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy