Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi

 

Suomenlapinkoira on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista, eikä ihme.  Vaikka toisinaan haukkuherkkiä, ne ovat oman kokemukseni mukaan uteliaita, innokkaita, rakastavia, helpohkoja kouluttaa ja ihmisnöyriä sekä erittäin kauniita.  Usein ne tulevat erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa, sopivat lapsiperheisiin, paimenkoiriksi, ja moni lapparin omistaja voi jatkaa listaa osaltaan. 

Itse haluan katsoa, poropaimennusta hyvin tuntemattakaan, että pennut,  joita yhdistelmistä syntyy, olisivat yhä hyvin kykeneviä rakenteeltaan ja luonteeltaan hommaan.  Eli ei liian raskaita rakenteita eikä möhköturkkeja. Luonne rohkea ja valpas. 

Lillin pentuja on käynyt petotestissä parhain tuloksin mitä voi testistä tulla; itsellä tavoitteena onkin kasvattaa rohkeita ja tervepäisiä lapinkoiria!

Aina on se mahdollisuus, että omalle kohdalle osuu ei niin helppo koira, joskus se voi olla koiran hermorakenteen syy, toisinaan voi katsoa itseäänkin peiliin, syitä voi olla monia. Onneksi on apuna koirankoulutusoppaita ja kouluttajia!  Kasvattajanakin autan!

Wikipediassa on perustietoa lapinkoirista

Lappalaiskoirat ry:n sivuilta löytyy hyvä rotuesittely sekä paljon muuta tietoa lappalaiskoirista!

Eniten näkee merkkivärisiä mustia tai parkkeja lapinkoiria, mutta Lillin ja Ruusan kermanväri ja Iineksen (mahonki)soopeli ovat täysin normaaleja ja yleisiä värejä.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy