Lapingattaren kennel
Lapingattaren kennel


Kennel.fi

28.4 2022 syntyivät Lillin ja Pyryn pennut; 3 narttupentua ja 3 urospentua. Penikointi kesti n 3,5h ja pennut ja emä voivat hyvin. Kevyin  tyttö painoi 318g ja painavin tyttö 385g, loput siltä väliltä.  Kaikille on koti!

Suunnitteilla toinen ja samalla viimeinen pentue Lillille kevääksi 2022.  Lappalaiskoirat RYn jalostustoimikunta antoi hyväksynnän Lillin ja Pyryn pentueelle:
Lilliestelle FI50593/16 lonkat B/B (ind. 99), silmät PPM iris-iris (05/21), prcd-pra terve (A), pompen terve (A), dm sairastumisaltis (C)
ja 
SAVUMERKIN UNTAMO 18875/17, lonkat A/A (ind. 108), kyynärät 0/0, silmät ok (05/21), prcd-pra terve (a), pompen terve (a), dm terve (A)

Pyry alias Savumerkin Untamo (katso myös luonnetestin tulos).  Lappalaiskoiragallerian kuvia Pyrystä ja sen suvusta pääsee katsomaan tästä.  

Omistajan kuvaus Pyrystä:

Pyry on luonteeltaan pääsääntöisesti rauhallinen. Innostuu toki nähdessään tuttuja (ihmisiä ja kaveri koiria), mutta muuten ei juurikaan vieraisiin reagoi (ellei oman lauman jäsenet ensin tervehdi) ja on rauhallinen niin sisällä ku pihalla. Taloon tulijat ja sukuloitaessa ilmottaa pihalla olijat ja seurailee heitä. Kotona tykkää olla siellä missä laumakin (ja myös seuraa mihin mennään), mutta ei hae kokoajan aktiivisesti rapsuja ja huomiota. Hyvin sopeutuva uusiin paikkoihin, ei ole arka. Hieman pomon vikaa muiden poikien kanssa (parin lähikorttelin uroksen kanssa erimielisyyttä) mutta sitten kun on narttu kyseessä on "aika tossukka". Innostuu leikkiin (ja leikkiikin aika vaihdikkaasti ja kovaa menoo, on vähän hulivili) tuttujen koirien kanssa. Helposti käsiteltävä, ei arista mitään tutkimuksia/toimenpiteitä. Nirso syömäri, pitää linjoistaan kyllä huolen ettei pompi pahemmin kuin 20-21kg välillä.Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy